2013-10-28
Scandic tildeles Debiobronse
Oslo, 28. oktober 2013. Scandic har blitt tildelt Debios
bronsemerke for sin satsing på økologisk frokost. Bronse tildeles virksomheter
med minst 15 økologiske produkter i sitt tilbud. I dag finnes det til sammen 23
økologiske produkter på alle Scandics frokostbord, noe som gjør Scandic til
kjeden med flest godkjente økologiske frokostprodukter i Norge.
Gir ekstra tyngde og
muligheter
Debios bronsemerke gir en ekstra tyngde til spisesteder som bevisst satser på
økologiske råvarer over tid. Debios grønne Ø-merke kan kun brukes i tilknytning
til den enkelte økologiske retten eller ingrediensen, mens serveringsmerkene
kan kommuniseres i døren, på menyen, på hjemmesider og brukes i generell markedsføring
av spisestedet. Serveringsmerkene skal gjøre det lettere for forbrukeren å
velge spisesteder med økologisk mat.
- Vi gratulerer Scandic med Debios serveringsmerke i bronse. Det er stigende
interesse for økologisk mat, som har langt færre tilsetningsstoffer enn annen
mat og som produseres uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Når Scandic tilbyr 23
økologiske produkter til sine mange gjester, er dette i tråd med hva flere og
flere forbrukerne etterspør. Samtidig tar Scandic ansvar og bidrar aktivt til å
sørge for at økologiske produsenter får stabile rammevilkår, noe som igjen
bidrar til å øke produksjonen av økologiske produkter. Derfor er dette en
vinn-vinn-situasjon for både Scandic sine gjester og økologiske produsenter,
sier kommunikasjonsansvarlig i Debio, Trym Helbostad.
Om Debios
merkeordning
Debio kontrollerer og godkjenner økologiske produksjoner i Norge, og er garantisten
for at varer merket med Debios godkjenningsmerker er produsert på en økologisk
måte. Debio har en merkeordning med gull-, sølv- og bronsemerke etter hvor høye
andeler med økologisk mat som brukes i storkjøkkenet.
Gull: Minst
90 prosent av innkjøpssummen for mat består av godkjente økologiske produkter.
Sølv: Minst
50 prosent av innkjøpssummen for mat består av godkjente økologiske produkter.
Bronse: Minst 15%
av innkjøpssummen for mat består av godkjente økologiske produkter. Alternativt
kan 15 ulike økologiske produkter brukes til enhver tid.
Bildetekst: Country Chef Fredrik
Frosthammer, Director of Food & Beverage Morten Malting og District Food
& Beverage Manager Tommy Nordin med Debios bronsjemerke på Scandic Vulkan i
Oslo.
Mer informasjon om Debios merkeordning finner du her:
http://www.debio.no/bedrifter/oekologi-i-storkjoekken
For mer informasjon,
vennligst kontakt:
Morten Malting, Director of Food & Beverage Scandic Hotels Norge
Tlf. 957 66 646 eller e-post: morten.malting@scandichotels.com
Trym Helbostad,
kommunikasjonsansvarlig i Debio
Tlf. 906 33 543 eller e-post: trym@debio.no
Informasjonen er publisert på Mynewsdesk - http://www.mynewsdesk.com
Informasjon om bedriften: Scandic Hotels AB
Nyheten presenteres i samarbeid med MyNewsdesk