2011-09-28

God start på salget av Ruukkis energipaneler

Rautaruukki Corporations pressemelding publisert 27. september 2011

God start på salget av Ruukkis energipaneler – betydelige besparelser i energiforbruket i Itellas og Keskos nye bygninger.

Salget av Ruukkis energipaneler, som ble lansert nå i vår, har fått en god mottakelse. De siste avtalene er gjort i forbindelse med Itellas og Keskos nye byggprosjekter. Den største enkeltkontrakten, som har en verdi på 1 million euro, er gjort med byggefirmaet Rakennusosakeyhtiö Hartela i forbindelse med Itellas nye logistikksenter ved Pennala i Orimattila i Finland.

Ruukki skal levere samlet mer enn 20 000 kvadratmetermed energipaneler til Itellas nye 500 meterlange logistikksenter ved Pennala for å forbedre bygningens energibruk og redusere karbonavtrykket. Ruukkis energipaneler gjør det mulig å spare betydelig på strømregningen. Eiendommens eier og utvikler er Itella Real Estate Oy og bygningen vil benyttes av Itella Logistics Oy, som fokuserer bl.a. på sin kunde Rautakeskos sentrale lagertjenester i Pennala.

”Ruukki og Aalto University bruker datasimulasjon for å utforme bygningen presist. Resultatet viser at det kan gjøres betydelige energibesparelser ved hjelp av Ruukkis energipanler. Itella har forpliktet seg på miljøvennlige tiltak og har som mål å redusere karbonavtrykket,” sier Ville Jokela, utviklingsleder i Itella.

Oulun Pelti ja Eristys Oy er fasadeentreprenøren for K-supermarket Jääli i Kiiminki og er et installeringsfirma sertifisert av Ruukki. ”Sertifiserte installasjoner er kundens garanti for en pålitelig levering,” sier Samuli Leinonen hos Oulun Pelti ja Eristys Oy.

Energipanelene er produsert på Ruukkis fabrikk i Alajärvi i Finland

Ruukkis energipaneler er prefabrikkerte elementer for eksterne vegger på en bygning, slik at utsiden av veggen blir veldig lufttett. Takket være deres lufttetthet, vil Ruukkis energipaneler redusere behovet for oppvarming og nedkjøling av en bygning, og reduserer dermed også karbonavtrykket. Energipaneler er perfekt til bl.a. forretningsbygg, industribygg og logistikkbygninger.

Les mer om sandwichpaneler fra Ruukki

Publisert 30. mars 2011: Reduserte energikostnader med Ruukkis nye energipaneler

For mer informasjon ber vi deg ta kontakt med: Andrè Otnes, Business director, Building Components, tlf. 22 90 91 93


Informasjonen er publisert på Mynewsdesk - http://www.mynewsdesk.com

Informasjon om bedriften: Ruukki Sverige AB

Nyheten presenteres i samarbeid med MyNewsdesk