2014-10-24
Scandic tar grep mot bransjens lærlingmangel
(Oslo, 24. oktober) Mangelen
på lærlinger i hotell- og restaurantbransjen er et økende problem. Som Nordens
største hotellkjede tar Scandic Hotels opp denne kampen. I går ble derfor Scandic
Cup arrangert i Oslo, der hotellkjedens lærlinger kjempet om tittelen som Scandics
beste kokkelærlinger.
I
følge NHO Reiselivs kompetansebarometer oppgir 54 % av reiselivsbedriftene at
de har behov for flere kvalifiserte fagfolk. Samtidig søker stadig færre seg
til kokke- og restaurantlinjene. Administrerende direktør i NHO Reiseliv,
Kristin Krohn Devold, synes trenden er alarmerende.
-
Utdannede og kvalifiserte kokker og servitører går sikre jobber i møte i en
voksende bransje som trenger ungdom, sier hun og oppfordrer samtidig flere unge
til å se mulighetene som ligger i en fagopplæring i kokk- og servitørfaget.
Kort utdannelse og lønnet arbeid i tidlig alder gjør lærlingtilværelsen
attraktiv.
Prisvinnende lærlingbedrift
Årets Scandic Cup ble arrangert på Vestby Videregående skole utenfor Oslo, der fem
lag fra ulike deler av landet kjempet om tittelen som Scandics beste
kokkelærlinger. I år var det Rica Maritim Hotel i Haugesund som imponerte
juryen fra det norske kokkelandslaget mest.
- Vi
trenger dyktige fagfolk på kjøkkenet for å levere mat av høy kvalitet. God
opplæring av unge og fremadstormende kokkestudenter er viktig for oss, og det
blir enda viktigere nå som vi ikke bare er Nordens største hotellkjede, men
også en av Nordens største restaurantkjeder, sier administrerende direktør i
Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.
-
Dessuten håper vi flere i bransjen vil følge etter. På den måten trigger vi
sunn konkurranse mellom hotellkjedene, som både bransjen og lærlingene nyter
godt av, legger han til.
Scandic
har i dag rundt 150 lærlinger, og omtrent 100 er kokkelærlinger. I fjor ble Scandic
Neptun i Bergen tildelt årets fagopplæringspris av NHO i tøff konkurranse med
selskaper innenfor andre fagområder. Scandic Neptun tok for øvrig sølvplassen i
årets Scandic Cup, etterfulgt av Rica Hell Hotel.
Trening gjør mester
Scandic samarbeider med det norske kokkelandslaget, og bruker dette samarbeidet
til å inspirere og utvikle egne lærlinger. Deltager på kokkelandslaget for
juniorer, Christer Rødseth, var blant annet juryleder. Vinnerlaget fra Rica Maritim
Hotel får for øvrig et treningsopphold med det norske kokkelandslaget, der
lærlingene får muligheten til å trene med noen av landets fremste kokker.
-
Scandic Cup er god læring for alle deltakerne, og en fin måte å fremheve
lærlingene våre. Vi ønsker å ta Scandic Hotels til et enda høyere nivå på mat
ved å ta med oss den gode og grundige satsingen som Rica har hatt innenfor
dette feltet, og gjøre det til en del av vårt varemerke for Scandic Norge.
Dagens hotellgjester verdsetter et godt mattilbud, og vi har ambisjoner om å
bli Norges ledende hotellkjede når det gjelder mat og drikke, sier
Steen-Mevold.
Informasjonen er publisert på Mynewsdesk - http://www.mynewsdesk.com
Informasjon om bedriften: Scandic Hotels AB
Nyheten presenteres i samarbeid med MyNewsdesk