2011-06-13

Ruukki gjør toget lettere og mer miljøvennlig

Ruukki gjør toget lettere og mer miljøvennlig


Høyfast stål reduserer vekten på vognen

Pressemelding 20. desember  2010

Ruukki og det franske selskapet Alstom Transport har i samarbeid utviklet en ny løsning for montering av veggpaneler i togvogner. Spesialstål gjør at togvognene blir lettere og dermed mer miljøvennlige og kostnadseffektive. 

Veggpanelene til togvognene er laget av Ruukkis høyfaste og varmvalsede Optim spesialstålkomponenter, som er lasersveiset, tilskåret og klar til å monteres. Høyfast Optim spesialstål gjør det mulig å redusere veggenes tykkelse, slik at vognens sidepaneler veier mindre enn 500 kilo.

”Alstom Transport og Ruukki begynte samarbeidet allerede i togets designfase. Ved å benytte høyfast spesialstål kan man nå lage vognene av tynnere materiale enn tidligere, samtidig som kravene til vognens egenskaper oppfylles,”

”For Ruukki er dette et nytt bruksområde for spesialstål, og produksjonsprosessen som ble brukt i dette tilfellet kan utnyttes på en rekke andre bruksområder for spesialstål,” sier Kari Lehtinen, viseadministrerende direktør for salg i Ruukki Metals.

Produktsikkerheten er like viktig ved produksjon av jernbanevogner som ved produksjon av f.eks. biler. For å sikre sikkerhet og sporbarheten til vogndelene har Ruukkis servicesenter i Nystad fått EN 15085-2-sertifisering fra Det Norske Veritas.

Stålkomponentene er laget på Ruukkis servicesenter i Nystad i Finland. De første panelene ble sendt til Frankrike i oktober.

 

For mer informasjon, ta kontakt med: Terje Hippe, Salgssjef, Ruukki Norge AS, tlf.: 22 90 91 15


Informasjonen er publisert på MyNewsdesk - http://www.mynewsdesk.com

Informasjon om bedriften: Ruukki Sverige AB

Nyheten presenteres i samarbeid med MyNewsdesk