2009-12-08

Univar ekspanderer i Norden med smøremidler fra Shell

Selskapet styrker sitt nærvær i Norden og går inn på nytt smøremiddelmarked

Univar, et ledende globalt selskap som har spesialisert seg på salg, markedsføring, bruk og sikker, effektiv håndtering av et stort utvalg av kjemikalier og ingredienser, kunngjør med glede at det har inngått en ny langsiktig distribusjonsavtale med datterselskaper av Shell Group i Danmark, Finland, Norge og Sverige om å markedsføre, selge og distribuere Shells smøremidler i disse fire landene.

Denne avtalen er helt i tråd med Univars strategi som salgs- og markedsføringsselskap med målrettet vekst på strategisk viktige markeder. Avtalen med Shell er i ferd med å bli godkjent av de nødvendige organer og forventes å tre i kraft i andre kvartal i 2010.

Univar har vært markedsledende på det nordiske markedet i mange år og betjent kunder innenfor en lang rekke industriområder, fra olje og gass til matvare- og legemiddelprodukter fra sine lokale anlegg i Danmark, Norge, Finland og Sverige. Shell Lubricants produserer og blander produkter til bruk på en lang rekke områder, fra personbiler til gruvedrift og fra kraftproduksjon til kommersiell transport. Selskapet har en fremragende varemerkeposisjon i området, og dets varemerker, produktteknologi, drift og globale rekkevidde gjør Shell til kundenes førstevalg verden over.

Univar vil begynne å lagerføre Shells produkter i sine lokale lageranlegg samt investere i opprettelsen av et nytt sentralanlegg i Gøteborg. For å sikre den løpende førsteklasses tjenesten til kunder og den tekniske utviklingsekspertisen Shell Lubricants er kjent for, vil også personale bli overført til Univar når avtalen er ferdigforhandlet (avhengig av konsultasjon med de ansatte).

John van Osch, President Univar EMEA, uttaler: "Vi ser fram til å ønske de ansatte i Shell Lubricants Nordics velkommen til vår høyeffektive stab. Deres kompetanse, ekspertise og fagkunnskap vil være uvurderlig for å styrke vår ledende markedsstilling i Norden."

"Shell er en nyskapende og førsteklasses produsent av smøremidler, så vi er stolte over å ha blitt utvalgt til å selge, markedsføre og distribuere kvalitetsproduktene fra denne verdensledende produsenten. Denne avtalen er et godt supplement som bør bidra til økt virksomhet for begge parter," sier Ola Tengroth, Regional Director Nordics, Univar Europe.

Med 56 distribusjonssteder i 20 europeiske land betjener Univars 2 400 lokalt ansatte mer enn 50 000 europeiske kunder innenfor en rekke bransjer, inklusive maling, matvarer, personlig pleie, legemidler og andre store sektorer.

For å få vite mer om Univar Europe, gå inn på: www.univareurope.com

Informasjon om bedriften: Univar Solutions AB