2014-12-22

Rekordstor osteproduksjon i jula

Produktbilde fra bedriften Tine SA - Rekordstor osteproduksjon i jula

Denne jula tilbringer mange medarbeidere julaften på meieriet, mange flere enn tidligere år. I de to ukene rundt jul og nyttår produserer TINE over 2,7 millioner kg hvitost. Det er ti prosent mer enn i fjor og tidenes største juleproduksjon.

Det er ikke bare på TINEs ysterier det jobbes hardt i jula.

- De to tørkeanleggene i Brumunddal og Sandnessjøen går også for fullt og vi øker produksjonen av ferskvarer med lang holdbarhet, så som enkelte UHT-produkter og syrna produkter, sier Ellen Sivertsen Broholm i TINE Verdikjedestyring. Det er hun som fordeler melka.

Det er flere årsaker til denne store produksjonen.

- Salget av Jarlsberg og Norvegia øker og denne jula treffer julaften slik at vi får mindre salgsdager på konsummelk. Dagros tar ikke juleferie og i år ser det ut til at vi tar imot mer melk fra melkeprodusentene enn i fjor i de to juleukene. Det betyr hektiske dager også for melkebilsjåførene, sier Broholm.

Godt planarbeid

- Det er lagt ned et omfattende arbeid i å planlegge jula. Her er det viktig med et godt samspill i hele verdikjeden, fra inntransport av melk fra bonden, til produksjon på meieriet, distribusjon og salg, sier Broholm.

Full produksjon på Voss julaften

Aldri har meieriet på Voss produsert mer ost enn denne jula.

- Tidligere år har vi hatt fri julaften, 1. juledag og nyttårsaften. Fra mandag 21. desember og til over nyttår blir det sammenhengende produksjon hele døgnet. Til og med på julaften blir det full produksjon. Det har aldri skjedd før, sier driftsleder Paul Samnøy.

Men det er ikke bare på Voss det jobbes mye i jula. Det jobbes tilsvarende på ysteriene på Jæren, Byrkjelo, Ørsta, Elnesvågen, Verdal, Sømna og Storsteinnes. Også tørkeanleggene på Brumunddal og Sandnessjøen går for fullt.


Informasjonen er publisert på Mynewsdesk - http://www.mynewsdesk.com

Informasjon om bedriften: Tine SA

Nyheten presenteres i samarbeid med MyNewsdesk